Koop een armband en ruim een deel van de oceaan op!

download
We weten allemaal dat er veel te veel plastic rondzwerft in de oceaan. Elke dag komen we wel een filmpje tegen van het gigantische plastic eiland in de Stille Oceaan. Tegen 2050 zal er meer plastic in de zee zijn dan dieren. Dit is verschrikkelijk en moet koste wat het kost vermeden worden.
Verschillende bedrijven zijn daarom gestart met het opruimen van de oceaan. Een van de grootste en bekendste is 4ocean. Zij hebben sinds hun oprichting al meer dan 270.000 pond (122.000 kilo) plastic uit de oceaan gevist. Dit klinkt heel erg veel, maar als je weet dat er jaarlijks zo’n 635.000 kilo gedumpt wordt in de oceaan, is er nog veel werk aan de winkel.

Knipsel

4Ocean is volledig afhankelijk van donaties en verkoopt daarom armbandjes gemaakt van gerecycleerde materialen. Ze hebben een standaard armbandje met een blauwe draad doorheen die staat voor de algemene steun aan 4Ocean. Iedere maand lanceren ze een speciale armband die hun samenwerking met een organisatie symboliseert. Deze maand werken ze bijvoorbeeld samen met de WDC (Whale and Dolphin Conversation) en hebben ze een blauw met paars armbandje gelanceerd. Een armbandje kost $20 plus verzendkosten. De verzendkosten naar Belgïe zijn een €5. Alles tesamen heb ik voor mijn armbandje €26 betaald. Per verkochte armband, heeft 4Ocean genoeg middelen om 1 pound (ongeveer een halve kilo) afval uit de oceaan te verwijderen. Het is dus van levensbelang dat iedereen armbandjes gaat verzamelen!

KnipselEr zijn ook kleinschaligere organisaties zoals bijvoorbeeld 5minutebeachcleanup.
Zij hebben als filosofie dat iedereen die naar het strand gaat, eerst 5 minuten zou moeten opruimen voordat hij zich neerploft en geniet. Als iedereen dit zou doen, zou er al veel minder afval te vinden zijn op het strand. Voor zij die niet aan het strand wonen, jullie kunnen je aansluiten bij 5minutecitycleanup waar mijn zoon onlangs zijn bijdrage mocht tonen! Dat lees hier trouwens hier. 😉

 

Een gedachte over “Koop een armband en ruim een deel van de oceaan op!

Plaats een reactie